Sikerrel zárult a szüreti fesztivál

Eger Város hivatalos sajtóközleménye

(0 Szavazat)52 megjelenítés

A Szépasszonyvölgy Weekend – A Szüret rendezvénnyel hivatalosan is megkezdődött a szüret az Egri Borvidéken. A hagyományos szépasszonyvölgyi rendezvény ebben az évben is ezreket vonzott az ország legnagyobb pincesorára.

A rendezvény pénteken 18 órakor kezdődött a hivatalos megnyitóval, ahol Rázsi Botond Eger alpolgármestere, és Tarsoly József egri hegybíró köszöntötte az egri borászokat, szőlészeket és a látogatókat. Ekkorra már a pincék is tele voltak, a vendégek azt is gyorsan felfedezték, hogy minden borászat három „szüret bora” nedűt is kínált, a rendezvény hivatalos poharába töltve kedvezményesen.

Míg a pincékben a bor, a Márai központ színpadán a Színházkomédia című darab – Koltai Róbert rendezésében – varázsolta el a vendégeket és a nézőket, akik ahogy kijöttek a Máraiból, máris egy Compact Disco koncerten találták magukat a Völgyszínpadnál, amelynek környéke ez alkalomra csodásan átalakult. A fákon hangulatos fények, a földön kényelmes fotelek és babzsákok várták a vendégeket. Mindkettő marasztaló erővel bírt, mert már a pénteki napon sokan hajnalig mulattak a látogatók.

Szombaton már délelőtt elkezdődtek a programok a pincékben, 11 borászatnál lehetett különféle vidám, szüreti játékokat játszani, és aki valamennyit pecsétekkel igazoltan teljesítette, nemcsak egy ajándék pohár bort kapott, de részt vett a sorsoláson is, amelynek fődíja egy exkluzív borválogatás volt.

A szüreti rendezvényhez ezen a napon kapcsolódott Heves Megye Napja és a hagyományos Székelyföld Gyöngyszemei rendezvény, amely keretében Hargita és Kovászna megyéből érkező zenekarok, táncosok és kézműves bemutatók szórakoztatták a vendégeket. Idén a csíkszeredai Zugtánc néptánccsoport, az Égvilág zenekar és az Ineffable jazz együttes lépett fel a színpadon, a sátrakban pedig kürtőskalács készítő és subakészítő bemutató, fotókiállítás, valamint borvíz, szilvapálinka, lekvár, szörp és pityókás házi kenyér kóstoló várta az érdeklődőket. A megyenap keretében átadták az idei Heves Megye Nagykövete díjakat is. Ettől kezdve „hivatalosan” is a megyét képviseli szerte a világban Törőcsik Mari kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, dr. Lőrincz György borász, a St. Andrea Pincészet tulajdonosa és főborásza, valamint Ombódi András, a gyöngyösi Vidróczki Néptáncegyüttes vezetője.

A szombati kiváló hangulatot a váratlanul jött eső sem tudta elrontani. A pincék tele voltak vendégekkel, az elszántabbak pedig a Márai központ színpadán fellépő Horváth Charlie és a Charlie-band koncertjét sem hagyták ki egy kis égi áldás miatt. Amit jól tettek, mert a koncert első perceiben elállt az eső, Charlie pedig megérezve a kiváló hangulatot, fergeteges másfél órás koncertet adott. A közönség alig akarta elengedni, a koncertet sokadszorra lezáró szám, a New York, Nem York után is percekig zúgott a vastaps. Alig ért véget a koncert a Máraiban, máris kezdődött a következő a Völgyszínpadon, ahol a Cimbaliband és Danics Dóra varázsolta el a közönséget.

A vasárnap délelőtt a családoké volt, népi játékok, ügyességi vetélkedők, és persze egy hangulatos, gyerekeknek szóló koncert, Farkasházi Réka és a Tintanyúl várta őket a Völgyszínpadon és környékén. A pincékben természetesen ezen a napon is kiváló borokkal, szüreti ételekkel és a szüreti játékokkal várták a vendégeket. Az este is a Völgyszínpadon zárult, ahol a gyöngyösi PURGA együttes hangulatos sanzonokkal, a budapesti Dynamite Dudes nevű formáció pedig fergeteges rockabilly dalokkal mozgatta meg a még ekkor is lelkes közönséget.

A szüreti fesztivál ugyan véget ért, de a Szépasszonyvölgy ezen a héten végig díszkivilágítással várja a látogatókat. Pénteken pedig a Hipszter-Völgy rendezvényre kerül sor, amely egy Európai uniós marketing-játék alapján kerül megrendezésre. Az est sztárvendége ByAlex lesz.


További információk: https://www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/sikerrel-zarult-a-szureti-fesztival-jon-a-hipster-volgy-859679/

[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, június»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774