Ne használják 3,5 t feletti járművek a décsfalvi hidat!

(0 Szavazat)18 megjelenítés

Felhívással fordult Hargita Megye Tanácsa a Területi Közrendi Hatósághoz (ATOP), amelyben közbejárását kéri a 137-es megyei úton Nagygalambfalva és Décsfalva között a súlykorlátozás betartatását illetően. Mint korábban beszámoltunk, súlykorlátozást vezettek be a décsfalvi hídon annak megrongálódása miatt, és a probléma megoldására sürgősségi közbeszerzési eljárást indított a megyei tanács. 

Az illetékesek több alkalommal is felhívták a teherszállítók és a busztársaságok figyelmét, hogy 3,5 tonna feletti járművekkel ne használják a hidat, mert beremeg, és bármikor nagyobb gondot okozhat. Erre vonatkozóan jelzőtáblákat is kihelyeztek. Ennek ellenére a napokban arra járók értesítették a megyei tanácsot, hogy egyre több kamion kockáztatja meg az átkelést a hídon. Állítólag a nagyobb súlyú gépkocsikkal közlekedők félreteszik a tiltást jelző táblákat, semmibe véve azokat, és ilyen körülmények között egyre jobban romlik a híd állapota.

Hargita Megye Tanácsa ez alkalommal is felhívja a figyelmet, hogy a nehéz súlyú gépjárművel ne használjak a hidat, tartsák be a súlykorlátozást, hogy tartson ki a híd addig, amíg elkezdődhetnek a javítások.

Csíkszereda, 2017. szeptember 21. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774