„Életerős közösségnek jár a kultúrház”

(0 Szavazat)105 megjelenítés

Letették a küküllőkeményfalvi művelődési otthon alapkövét

A küküllőkeményfalviak több mint harmincéves álma válik valóra az új művelődési ház megépítésével, ugyanis már 1980-ban megfogalmazták rá igényüket, ám mostanig nem történt lépés ez ügyben.

A kultúrotthon alapkövét április 20-án, szerdán helyezték el a Fenyéd községhez tartozó településen. A beruházás összértéke 1,4 millió lej, amihez Hargita Megye Tanácsa is hozzájárult. Borboly Csaba tanácselnök az összefogás eredményének nevezte a kultúrházépítést, mint mondta, a helybéliek a 2008-as megyejárása alkalmával, amikor Keményfalvára is ellátogatott, kifejezték ezt az óhajukat, és akkor Bokor Botond fenyédi polgármesterrel elhatározták, hogy támogatják az elképzelést.

– Kell egy hely, ahol egymásra talál a közösség és a kultúra. A kultúrház mára már túlnőtte eredeti rendeltetését: helyet ad a múltba tekintő és a múltból merítő ünnepeknek, évfordulóknak, ugyanakkor a kultúrházban ünneplik meg a közösség alapegységének és a jövő zálogának számító család születését, itt rendezik a kortárstalálkozókat, a szüreti bálokat, itt lépnek fel a testvértelepülések tánccsoportjai, és a lakosok sok esetben itt találkoznak az egyetemes kultúrával is. A művelődési otthon nélkülözhetetlen erődítménye egy közösség fennmaradásának és gyarapodásának. Ez az építkezés azt jelenti, hogy itt olyan közösség él, amelynek jár egy ilyen létesítmény, hiszen ez a közösség életerős – fogalmazott Borboly Csaba, hangsúlyozva: a keményfalvi művelődési otthon építésének kiemelt figyelmet szentelt, hiszen, szemben sok más településsel, ahol felújítják a már meglévő intézmény épületét, itt hiányzott maga a létesítmény, és több mint harminc évnek kellett eltelnie, hogy a közösség vágya megvalósuljon.

Az ünnepi eseményen jelen volt Bokor Botond polgármester és Sófalvi László, a megyei tanács alelnöke is.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, augusztus»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774