Kijavítják az utat a zetelaki gát mellett, Hidegségpatakán és Felsőboldogfalva–Árvátfalva között

A munkálatok tervezését meghirdette Hargita Megye Tanácsa a SEAP-on

(0 Szavazat)32 megjelenítés

A zetelaki gát melletti 138-as megyeiút-szakasz tervezését, a Felsőboldogfalva és Árvátfalva között levő 131-es megyei út beszakadásának tervezését és kijavítását, valamint a hidegségpataki, az esőzések következtében megrongálódott 127B jelzésű megyei út javításának tervezését hirdette meg Hargita Megye Tanácsa az elektronikus közbeszerzési (SEAP) rendszerben.

A 138-as megyei úton, a zetelaki gát mellett 2,5 km-es szakaszt javítanak ki, a felújításnál újra felhasználják az ott lévő betontömböket az út megerősítéséhez. Ennek a tervezésére várják a jelentkezőket május 30-ig, a beruházás részletei megtalálhatók az alábbi linken: http://beruhazasok.hargitamegye.ro/node/1277

A 2016 tavaszán történt esőzések következtében megrongálódott a 131-es út Felsőboldogfalva és Árvátfalva közötti szakasza, az úttest egy része beszakadt. Ehhez hozzájárult a talaj nem megfelelő stabilitása is. Az utat kijavítják, elkészült a műszaki felmérés és a megvalósíthatósági tanulmány. A munkálatok tartalmazzák a talaj megerősítését, vasbeton támfal kiépítését, vízelvezetést és az úttest helyreállítását: http://beruhazasok.hargitamegye.ro/node/911 A tervezésre és a kivitelezésre az ajánlatokat június 6-ig lehet benyújtani.

A Gyimesekben is jelentős károkat okoztak a tavalyi esőzések, a 127B jelzésű megyei úton is június 7. és július 4. között. Az út hidegségpataki szakaszának tervezésére is várják a jelentkezőket, a munkálatok egy híd és nyolc palló helyreállítását is tartalmazzák. A beruházás részletei itt tanulmányozhatók: http://beruhazasok.hargitamegye.ro/node/976, az ajánlatokat június 6-ig várják.

– Az árvízkárok helyreállításán már tavaly dolgoztunk, igyekeztünk segíteni a lakosságnak. Akkor is jeleztük, hogy idén beruházási munkálatokkal folytatjuk a helyreállítást. Ambiciózus terveink vannak a beruházásaink és az útjavítások tekintetében, ezek kivitelezéséhez várjuk a jelentkezőket – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2017. május 17.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774