Hatszázezer lej sporttevékenységekre

Ötvenkét sportegyesület pályázott sikeresen a megyei tanács kiírására

(0 Szavazat)22 megjelenítés

Több mint ötven egyesület által közel húsz sportágban nyolcvanhárom sportrendezvény megszervezését támogatja Hargita Megye Tanácsa idei pályázati kiírása által, a tömegsportrendezvények és a versenysport népszerűsítésével mozgásra ösztönözve az embereket. Mivel ebben az évben 75 ezer lejjel emelkedett a keretösszeg, a megyei tanács összesen 600 ezer lejt fordíthatott erre a célra, illetve újdonságnak számít, hogy idén korszerű elektronikus felületen tájékozódhattak az érintettek a kiírásokról.

– A megyei tanács számára mindig is fontos volt a sportrendezvények támogatása, hogy a gyermekeket és felnőtteket programokkal zökkentse ki a hétköznapokból, mozgásra ösztönözve őket, hogy egy egészséges generáció nőjön fel. Ezt a célkitűzést nemcsak sportprogramjaink révén valósítjuk meg, hanem turistaösvények felújításával, kerékpárutak létrehozásával is – nyilatkozta ennek kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Hozzátette: a sport lehetőséget ad a tehetséges fiatalok kiválogatására és továbbirányítására, és Hargita megye eddig is büszkélkedhetett a sportban elért eredményeivel, sportolóival, valamint sportklubjaival.

A Hargita megye területén tevékenységet folytató, jogi személyiséggel rendelkező sportegyesületek felszerelésre, tevékenységük népszerűsítésre, táborok, versenyek, felkészítők szervezésére, nemzetközi versenyeken való részvételre pályáztak. Továbbá az egészség megőrzését célzó rendezvények szervezésére, ösztöndíjak biztosításához szükséges forrásra kértek támogatást.

A pályázatokkal kapcsolatban az illetékesek arra hívják fel a pályázók figyelmét, hogy továbbra is kövessék az intézmény honlapján a kiírásokkal kapcsolatos információkat, mert hamarosan kifüggesztik az elszámolási ütemtervet, valamint ugyanitt megtalálható a nyertesek listája.

Csíkszereda, 2017. június 15.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, június»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774