Hargitafürdőn egyeztettek a megyei út felújításáról

A nyári és téli karbantartás ügyében is megoldásokat sürgetnek

(0 Szavazat)27 megjelenítés

A Hargitafürdőre vezető 138A jelzésű megyei út felújítása ügyében egyeztetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a megyei tanács illetékes munkatársai és a hargitafürdői lakosok csütörtökön, augusztus 10-én. A nyertes tervezővel történt előzetes megbeszélések alapján a jelenlegi beton elemeket összetörve felhasználnák azt az út alapozásához a kivitelezéskor, az út 25 centimétert emelkedik a jelenlegi szinthez képest. A teljes szakasz 6,6 kilométer, amelyből 5,25 tartozik Hargita Megye Tanácsa ügykezelésébe, ez a szakasz kerül felújításra. A felújítás magában foglalja a bekötő utak és a kapu bejáratok aszfaltozását, az átereszek kiépítését, cseréjét ott ahol ez szükséges. A megbeszélésen elhangzott remélik a tervező november elejéig elkészül a tervekkel, hogy minél előbb közbeszereztethessék a munkálatok kivitelezését is. 

A felújítási munkálatok indításáig viszont karbantartási munkálatokat jövőre már kora tavasszal végezhetnek az idén megkötött négy éves keretszerződésnek köszönhetően.

A lakossági fórumon a másik témát a téli karbantartás során használt csúszásgátló anyag szolgáltatta. A felvetések szerint ugyanis a só nem tesz jót a beton útnak, így a megbeszélés során arra a megoldásra jutottak, hogy a tél első hónapjában igyekeznek a karbantartó cégnek javasolni, hogy csak e célra megfelelő homokot használjon.

A megyeelnök hasznosnak értékelte a konzultációt, hiszen mint mondta fontos ismertetni a részleteket, mert a lakosságtól jó és építő észrevételek fogalmazódnak meg, amelyek nagyban segítik a megyei tanács apparátusának munkáját.

A helyszínen készített interjút a közösségi oldalon tekinthetik meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1351564911557555/

Csíkszereda, 2017. augusztus 10.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774