Hargita Megye Tanácsa támogatja az udvarhelyi barompiac felújítását

Az udvarhelyszéki polgármesterek szolidárisak a várossal

(0 Szavazat)28 megjelenítés

Felújítják a székelyudvarhelyi barompiacot, a beruházás 66 százalékát Hargita Megye Tanácsa biztosítja - 45 százalékát saját költségvetéséből, további 21 százalékát az áfa-visszaosztás során ítélik oda célirányos támogatásként. Erről elvi egyezményt írt alá ma, augusztus 10-én Borboly Csaba megyeelnök és Gálfi Árpád polgármester, jelen volt Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke is.

Az udvarhelyszéki polgármesterek is szolidárisak Székelyudvarhellyel és fontosnak tartják a beruházás megvalósítását, ezért egyeértettek abban, hogy az áfa-visszaosztásból további 21 százalékkal támogassuk a piac helyreállítását, számolt be az augusztus 10-i udvarhelyszéki polgármesterekkel tartott találkozóról Borboly Csaba. Továbbá az is elhangzott, hogy a megyei tanács vállalja a beruházás közbeszerzésének lebonyolítását az elektronikus közbeszerzési rendszerben (SEAP).

A munkálat összértéke 2,78 millió lej. A tervek szerint a 6313 négyzetméteres területet leaszfaltozzák, bevezetik a vizet, tűz- és ivóvízcsapokat szerelnek, kialakítják a csatornarendszert, az esővízlefolyót, megoldják a villanyt, közvilágitást. A területen épül egy 99 négyzetméteres adminisztrációs épület irodával, állatorvosi rendelővel, raktár- és mellékhelyiséggel. Lefödéssel elválasztják az árusításra kijelölt részt, parkolót alakítanak ki, a nagyobb területen mozgatható asztalok lesznek elhelyezve szintén árusításra, zöldövezetet alakítanak ki, illetve elkülönítik a szeméttárolás helyét. Ezenkívül a terv tartalmazza az állatok bejárásához szükséges makadám út rendezését a Budvár utcáról.

Csíkszereda, 2017. augusztus 10.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774