Elkezdődött a sürgősségi intézkedés a décsfalvi híd javítására

A lakosság biztonsága érdekében súlykorlátozást vezetnek be a hídon

(0 Szavazat)76 megjelenítés

Sürgősségi közbeszerzési eljárást indítanak, hogy minél hamarabb tudják javítani a décsfalvi hidat, hangzott el a megyei tanács augusztus 31-i vezetőségi ülésén, amelyet az egy nappal korábbi helyszíni szemle után tartottak. Amint arról beszámoltunk, Borboly Csaba megyeelnök a közösségi oldalán kapott lakossági bejelentés nyomán látogatott kollégáival a helyszínre, ahol a sürgősségi eljárásról döntöttek.

Sajnos augusztus 30-án értesült a híd egy kisebb részének beszakadásáról és a múlt évben készült szakértői jelentésről, amely közlekedésre alkalmatlannak tartja a hidat, de sem a koordonáló, sem a munkatársai nem adtak tájékoztatást és kértek azonnali közbelépést, így a helyzet még súlyosabbá vált, a vibrációk miatt bármelyik pillanatban a híd további részeken szakadhat be, mondta el a vezetőségi ülésen is Borboly Csaba. Így sürgős intézkedésekre van szükség. A híd javításának indítása elhúzódott, mert várva volt, hogy legyen a munkálatokra nyertes európai uniós pályázat és az azt kiegészítő kincstári hitel, de sajnos a pályázat végül a várakozásokkal és a vállalásokkal ellentétben nem lett leadva, így a munkálat visszakerült Borboly Csaba koordonálásába.

A megyei tanács műszaki vezérigazgatósága minden szükséges eljárást sürgősséggel fog kérni az illetékesektől, és egyszerre írják ki a munkálatok műszaki tervezésének és kivitelezésének közbeszerzését, hogy minél hamarabb lehessen dolgozni a hídon. Pár napon belül, ahogy az előtanulmányt meg tudják szerezni, rendkívüli tanácsülést hívnak össze, hogy költségvetés-módosítással a megfelelő összeget kiutalják a munkálatokra. Ha erre nem tud sor kerülni, a korábbi tervezővel szerződést bontanak és úgy lesz a híd javítása külön kiírva.

Ugyanakkor a holnapi nap folyamán információs táblákat helyeznek ki a hídnál a súlykorlátozásra vonatkozóan, illetve ismételten felkérik az ellenőrzésre a közlekedési rendőrséget.

Levélben értesítik a szállítócégeket, hogy nehéz súlyú rakományaikkal ne használják a hidat, illetve egyeztetnek a busztársaságokkal a menetrend változtatásáról és az út eltérítéséről, hangzott el a vezetőségi ülésen, hiszen a híd használata veszélyes.

Borboly Csaba felkér mindenkit, hogy azonnal jelezzék a meghibásodásokat közösségi oldalán is, de polgármesteri hivatalok révén vagy bármely más formában továbbra is várja a lakosság jelzéseit, ötleteit, hisz ennek a hídnak súlyos megrongálósádáról is egy, a közösségi oldalán működő csoportban kapott értesítést.

 

Csíkszereda, 2017. augusztus 31.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, június»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774