Egészségügyi szűrőprogram Gyergyóremetén

(0 Szavazat)31 megjelenítés

Tizenegyedik alkalommal érkezik Hargita megyébe május 29–június 2. között a magyarországi Bács-Kiskun megyei orvosok csoportja. A már hagyományossá vált egészségi állapotfelmérő program célja a települések lakosainak orvosi ellátásban való részesítése. Ezúttal Gyergyóremete lakóinak egészségi állapotát fogják felmérni – erről tartott egyeztetést április 20-án, csütörtökön a helyszínen dr. Mócza György, a Bács-Kiskun megyei kórház főigazgató helyettese, a kalocsai kórház igazgatója, továbbá Laczkó Albert Elemér, Gyergyóremete polgármestere és Hargita Megye Tanácsa képviseletében Zonda Erika vezérigazgató. A megbeszélésen továbbá jelen volt Dr. Bíró László, a Hargita megyei orvoskollégium elnöke, Dr. Blénesi Ágnes családorvos és Maștaleriu Miklós az egészségház vezetője.

A házigazdaként köszöntő Laczkó Albert Elemér polgármester örömét fejezte ki, hogy a szűrőprogram idei helyszíne a település lesz, hisz megítélése szerint, ha az ember egészséges, akkor az jó hatással van az egész közösségre.

– Nagyon szép és megfelelő helyiségünk van a szűrővizsgálat lebonyolítására, minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy minden gördülékenyen történjen – hangsúlyozta a polgármester.

Az idei évben sebész, szülész-nőgyógyász, neurológus, kardiológus, tüdőgyógyász-belgyógyász, fül-orr-gégész, radiológus, bőrgyógyász, reumatológus és gyermekorvos várja a családorvos által célzottan küldött betegeket kivizsgálásra. A tervek szerint naponta kétszáz felnőtt és ötven gyermek vizsgálható meg.

A szűrőprogram idejére a Bács-Kiskun megyei orvoscsoport egy komplett labort is hoz felszerelésekkel ezáltal segítve a családorvosokat, hisz a laborvizsgálatok száma korlátozott.

Bíró Barna Botond alelnök úgy véli kiváló kapcsolatrendszer működik a két megye között, ennek egyik előmozdítója az egészségügyi szűrővizsgálat, amelyre rendkívül nagy igény van a lakosság részéről.

Csíkszereda, 2017. április 20.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, június»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774