Baczkamadarasi Kis Gergelyre emlékeztek Székelyudvarhelyen

A fiataloknak itthon kell esélyt adni a jövő építésre

(0 Szavazat)11 megjelenítés

A Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium névadójára emlékeztek vasárnap, szeptember 10-én a székelyudvarhelyi Belvárosi Református Egyházközség templomában, ahol Borboly Csaba mellett jelen volt többek között Balog Zoltán a magyar kormány emberi erőforrásokért felelős miniszter, Kovács Irén Erzsébet kisebbségi oktatásért felelős államtitkár, Tőkés Zsolt iskolaigazgató, az istentiszteletet Kató Béla református lelkipásztor, püspök tartotta. 

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke beszédében úgy fogalmazott, hogy a tanulmányaikat elvégző fiatalok kérdéseire az állami intézmények és a magánszféra vállalkozói is elfogadható választ kell adjanak. – Amig Bukarestben meghozzák a jó döntéseket, addig itthon van tenni valónk. Együtt kell tennünk azért, hogy a végzős diákok itthon is vállalkozhassanak, családot alapíthassanak és munkahelyeket kapjanak. Fiataljaink igenis szeretnének itthon dolgozni, feladatunk, hogy ebben támogassuk, biztassuk őket jövőképet mutatva számukra – hangsúlyozta a megyeelnök. Borboly Csaba beszámolt a pénteki, szeptember 8-án a Régiók Bizottsága néppárti (EPP) csoportjának kihelyezett üléséről is a Budapesti Országgyűlés felsőházi termében. A néppárti csoport elismeréssel szólt a magyarországi családtámogató, gyerekvállalást támogató példaértékű intézkedésekről. Ennek kapcsán a megyeelnök elmondta, hogy Bukarest részéről is hasonló intézkedésekre van szükség, de addig helyben sok apró lépést lehet közösen megtenni a fiatal családok érdekében az oktatás és az egyház segítségével.

A kollégium most ünnepli névadójának, Baczkamadarasi Kis Gergely születésének 280. évfordulóját, amely alkalomra sikerült még iskola kezdés előtt felújításokat megvalósítani a magyar kormány oktatási intézményeknek helyt adó, egyházi ingatlanok felújítását célzó programjából.

Csíkszereda, 2017. szeptember 10.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, június»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774