Az INSiGHTS projekt segíthet a székely szolgáltatás bevezetésében

Panziókat is bemutathatnak Hargita megyei jó gyakorlatként

(0 Szavazat)67 megjelenítés

A panziók esetében bevezetnék a székely szolgáltatás minősítést, bevonva ezzel a vendéglátó egységeket a Székely termék mozgalomba – erre készül a Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete égisze alatt működő, a védjegyet odaítélő bizottság. Ezt Márton István, az egyesület igazgatója közölte az INSiGHTS – Integrált stratégiák a lassú, zöld és egészséges turizmus fejlesztésére című európai uniós pályázat helyi érintettjeinek június 15-i találkozóján, amelynek a romániai partnere Hargita Megye Tanácsa. Mint Márton István elmondta, a bizottság idén májusban határozta meg ennek kritériumait: a védjegyet olyan panziónak ítélhetik oda, amelynek épülete tájba illő, helyi építőanyagból készült, belső bútorzata hagyományos stílusú, és az étlapon szereplő kínálat 40–50 százaléka helyi termék. (A szolgáltatásokra vonatkozó követelményrendszer itt érhető el: http://szekelytermek.ro/?l=hu&m=dokumentumok)

A védjeggyel új típusú szolgáltatáshálózatot hoznának létre a régióban, és az INSiGHTS projektben is jó gyakorlatként mutatnák be, ami a bel- és külföldi turisztikai népszerűsítést egyaránt segítené, hangzott el. Az uniós pályázat révén továbbá kidolgozzák a megye új turisztika stratégiáját, a nyolc partnerrégió egységes kritériumai szerint.

Az INSiGHTS – Integrált stratégiák a lassú, zöld és egészséges turizmus fejlesztésére című európai uniós pályázat romániai partnereként Hargita Megye Tanácsa igyekszik kiaknázni a projektben rejlő lehetőségeket. A pályázat a Duna menti országok turisztikai kínálatának vonzóbbá tételét célozza, ehhez társult a megyei tanács. 14 partner indította el Ausztriából, Bulgáriából, Horvátországból, Magyarországról, Németországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából.

További információ található az alábbi linken:

http://hargitamegye.ro/integrated-slow-green-and-healthy-tourism-strategies-insights-projekt.html

Csíkszereda, 2017. június 15.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, június»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774