Az egészséges életmódot népszerűsítő fotók a megyeházán

Nagy érdeklődés övezte a KAP fotókiállítását

(0 Szavazat)34 megjelenítés

A Kapacitásfejlesztés a vidéki térségekben a fenntartható mezőgazdasági fejlődésért című projekt menedzsereként Csilip Árpád köszöntötte a több mint száz érdeklődőt, akik megjelentek május 17-én, szerdán délelőtt a megyeháza hátsó kiállítóterében a fotópályázat anyagából nyílt tárlatra. A projektmenedzser röviden ismertette a KAP projektet, amelyre Hargita Megye Tanácsa nyert támogatást az Európai Uniótól.

A projekt fő témája a közös agrárpolitika és ennek a jövőre vonatkozó kihívásai. Amint tudjuk, az Európai Unió közös agrárpolitikáján keresztül kívánja támogatni az európai mezőgazdaság fenntartható fejlődését és a vidéki gazdaságok fellendítését.

A projekt célja az európai közös agrárpolitikai modell népszerűsítése, valamint az, hogy a lakosság értékelje, ápolja és óvja az egészséges életmódhoz szükséges értékeinket.

– Úgy gondolom, hogy valóban fontos, hogy figyeljünk táplálkozásunkra, egészségünkre és részesítsük előnyben a hazai termelők által termlt megbízható termékeket – fogalmazott Csilip Árpád, aki köszönetét fejezte ki a projekt keretében meghirdetett fotópályázaton résztvevő több mint harminc nevezőnek.

A Sapientia EMTE Diáknapok programjához igazodva a Haladjunk együtt futórendezvény után az egyetemisták is bekapcsolódtak a kiállítás megnyitójába, hisz mindkét kezdeményezés az egészséges életmódra hivatott felhívni a figyelmet.

A zsűri a beérkezett képek közül tíz fotós alkotásait ítélte a legkiemelkedőbbnek, ugyanakkor a dobogós helyezést is kihirdették. Az első helyezett Vitos Hajnal, a második díjat Szökő Sándor, míg a harmadik helyezést Hompoth Hanna Erika nyerte el. Ezt követően díjazták a legjobb tíz fotóst és ajándékban részesült valamennyi résztvevő, aki képével benevezett a kiírásra.

A beérkezett fotók megtekinthetők Hargita Megye Tanácsa közösségi oldalán: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1558644894159243.1073741858.114301358593611&type=1&l=4b8472854a

Csíkszereda, 2017. május 17.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774