A helyi értéktárbizottságok megalakításáról is tanácskoztak a polgármesterekkel

Egy „közös minimum” mentén dolgoznának együtt

(0 Szavazat)20 megjelenítés

Zetelakán találkoztak Hargita megyei polgármesterek a megyei tanács vezetőségével, valamint Kelemen Hunorral, az RMDSZ szövetségi elnökével július 10-én. Napirenden szerepelt a vadkárok és az új bérezési törvény témája, valamint a helyi értéktárak elkészítésének fontosságára is felhívták a településvezetők figyelmét. Egyebek mellett a román államfő jövő heti székelyföldi látogatása kapcsán is megfogalmazódtak kérdések, felvetések.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke egy „közös minimumban” való konszenzus kialakítását szorgalmazta, amely mentén a megye polgármestereivel együtt dolgozhatnak, kezdve a vadkárok problémájának rendezésétől a Leader-térségfejlesztési stratégiák kidolgozásáig. Az elöljáró a vadkárok kapcsán felhívta a figyelmet, hogy minden vadkárt jelentsenek, iktassák az illetékes polgármesteri hivatalban, hogy az esetek dokumentálva legyenek, mert csak bizonyítékok alapján lehet változást elérni a bukaresti illetékeseknél.

A helyi értéktárak elkészítésében a megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont munkatársai a polgármesterek segítségét kérték. Elhangzott, hogy tájékoztató anyagokat küldenek a hivataloknak, a következő találkozón pedig visszatérnek a témára, és segítenek a szükséges lépések megtételében, a helyi értéktárbizottságok megalakításában.

Az új bérezési törvény alkalmazása kapcsán Borboly Csaba a felmerülő kérdések összesítését és térségenként beszélgetések szervezését javasolta hivatali jogászokkal, hogy a lehető legjobb megoldást találják meg.

A megbeszélésen jelen volt Verestóy Attila szenátor, Bende Sándor parlamenti képviselő, valamint Barti Tihamér és Bíró Barna Botond megyei tanácsi alelnök is.

Csíkszereda, 2017. július 11.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, június»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774