A bérezési törvény alkalmazásáról egyeztettek a munkaügyi miniszterrel

Célzottan, az egyes emberek problémáival való foglalkozásra is képesnek kell lenniük a megyei tanácsoknak

(0 Szavazat)18 megjelenítés

A közalkalmazottak bérezési törvényének alkalmazása körül felmerülő kérdéseket is megvitatták Lia Olguța Vasilescu munkaügyi miniszterrel a megyei tanácsok vezetői és a prefektusok a július 11-i videokonferencián. Mint ismeretes, a megyei tanácsok költségvetését terheli a kormány által kidolgozott és a parlament által megszavazott, a közalkalmazottak bérezésére vonatkozó jogszabály. Még nem egyértelmű, ugyanazon bérekre jogosultak-e az önkormányzatoknak alárendelt intézményekben dolgozó közalkalmazottak, mint az önkormányzatok apparátusában tevékenykedő kollégáik. 

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke megjegyezte, hogy a bérezési törvény megszorító intézkedéseket von maga után, és minden lehetőséget megvizsgálnak annak érdekében, hogy ne legyen szükség nagyszámú leépítésre. A megyeelnök kiemelte, hogy átszervezésre és az apparátus működésének megvizsgálására mindenképp sor kerül, hogy a már megemelt fizetések arányosak legyenek az elvégzett munkával. Ugyanakkor megjegyezte, hogy jelenleg is az általa vezetett hivatalban sok kolléga teljesít erőn felül, hogy rendben menjenek a dolgok a megyében, ennek ellenére még nyitottabbá, még átláthatóbbá kell tenni az intézmény működését, de ami szerinte a legfontosabb: a megyei tanácsnak képesnek kell lennie az egyes emberek problémáit is felvállalni és megoldást találni rájuk.
Hargita Megye Tanácsánál egyébként a középtávú tervek között szerepel egy olyan online rendszer kialakítása, amelyen keresztül a lakosok követhetik az intézményhez lenyújtott különféle kérelmeiket, kérdéseiket, hogy azokkal éppen melyik irodában foglalkoznak, mely hivatalnok asztalán vannak.

Csíkszereda, 2017. július 11.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2018, június»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Szavazás

Az Ön családjában mennyi az egy főre jutó élelmiszerre költött összeg egy átlagos hónapban?

Szavazás!
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Hasznos Telefonszámok

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774